Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем голям със скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimitar zlatarev
    колата е алфа 33 1.7 боксер 93 год.казаха че мойе да не се сменя зялата скоростна кутия
    Те правилно са ти казали че може да не се сменя,но защо не я оправиха?Има вариант да се направи на място но те трябва да си го намерят,трудно е за обясняване,ако ми я докараш ще ти я направя,но не знам дали си струва пътя от Пловдив.По лесния и добър вариант но по скъп е да си купиш ремонтирана кутия и само да ти я сменят леваците и нема да имаш ядове.Успех
    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
    0899832271 Сашо

Comment

а някой може ли да ми каже колко коня е тази количка алфа ромео 33 1.7 боксер 94г.

Comment

Alfa Romeo 33 1.7IE 8V
        Dimensions
        Wheelbase: 2475 mm
        Track front: 1366 mm
        Track rear: 1362 mm
        Length: 4075 mm
        Width: 1613 mm
        Kerb weight: 1130 kg
        Fuel capacity: 50 l
        Engine
        Manufacturer: Alfa Romeo
        Type: F-4
        SOHC
        8 valves total
        2 valves per cylinder
        Main bearings: 3
        Bore x stroke: 87.00mm Ч 72.00mm
        Bore / stroke ratio: 1.21
        Displacement: 1712 cc 104.47 cu in
        Compression: 9.50:1
        Fuel system: Bo L3-1 Jet fuel inj.
        Aspiration: Normal
        Catalytic Converter: N
        Max. output: 109.5 PS (108.0 bhp) (80.5 kW)@5800 rpm
        Max. torque: 148.0 Nm (109 lbft) (15.1 kgm)@4500 rpm
        Coolant: Water
        Specific output: 63.1 bhp/litre
        Specific torque: 86.45 Nm/litre
        Performance
        0-60mph: 9.1 s
        0-100km/h: 9.4 s
        Quarter mile: 16.50s
        Top speed: 190 km/h
        Power to weight: 95.58 bhp/ton
        Chasis
        Engine location: Front
        Engine alignment: Longitudinal
        Steering: rack & pinion PAS
        Turning circle: 11.00 m
        Suspension front: I.MS.LW.CS.ARB.
        Suspension rear: dD.W.PR.CS.
        Brakes: VeDi/Dr-S
        Transmission: 5M
        Top gear ratio: 0.85
        Final drive ratio: 3.89
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
        Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa
          Alfa Romeo 33 1.7IE 8V
          Dimensions
          Wheelbase: 2475 mm
          Track front: 1366 mm
          Track rear: 1362 mm
          Length: 4075 mm
          Width: 1613 mm
          Kerb weight: 1130 kg
          Fuel capacity: 50 l
          Engine
          Manufacturer: Alfa Romeo
          Type: F-4
          SOHC
          8 valves total
          2 valves per cylinder
          Main bearings: 3
          Bore x stroke: 87.00mm Ч 72.00mm
          Bore / stroke ratio: 1.21
          Displacement: 1712 cc 104.47 cu in
          Compression: 9.50:1
          Fuel system: Bo L3-1 Jet fuel inj.
          Aspiration: Normal
          Catalytic Converter: N
          Max. output: 109.5 PS (108.0 bhp) (80.5 kW)@5800 rpm
          Max. torque: 148.0 Nm (109 lbft) (15.1 kgm)@4500 rpm
          Coolant: Water
          Specific output: 63.1 bhp/litre
          Specific torque: 86.45 Nm/litre
          Performance
          0-60mph: 9.1 s
          0-100km/h: 9.4 s
          Quarter mile: 16.50s
          Top speed: 190 km/h
          Power to weight: 95.58 bhp/ton
          Chasis
          Engine location: Front
          Engine alignment: Longitudinal
          Steering: rack & pinion PAS
          Turning circle: 11.00 m
          Suspension front: I.MS.LW.CS.ARB.
          Suspension rear: dD.W.PR.CS.
          Brakes: VeDi/Dr-S
          Transmission: 5M
          Top gear ratio: 0.85
          Final drive ratio: 3.89
          или накратко казано 109bhp(кончета)

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

Ама някой май наистина хич не е слушкал като са му говорили по-големите батковци и каки... Дано случилото се послужи за урок за напред, за да се наслади момчето на тази чудна кола. Даже ако иска, може да звънне на предишния собственик за нова среща с учебна цел - само съвет де, за да няма после пак
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
              Ама някой май наистина хич не е слушкал като са му говорили по-големите батковци и каки... Дано случилото се послужи за урок за напред, за да се наслади момчето на тази чудна кола. Даже ако иска, може да звънне на предишния собственик за нова среща с учебна цел - само съвет де, за да няма после пак
              Кого визираш
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
              Alfa Romeo 33

Comment

Он си знаа шо го бият
                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Кофти колега внимавай като се оправяш сам да не пострадаш ,щото основното на едно алфаромео ,че трябва да се грижиш за него вместо да го биеш с варията!!! Та с две думи правиш какво правиш сипи после масло "Хубаво масло" и тогава давай газ щото понякога се случва профилактично посиняване и хъркане на втора !!! И основното е да запазиш старата ако чустваш че не ти трябва ,защото някой можe да му потрябва някой чарк some day some way!!!
                  90 2.5 V6
                  Croma 1.9 multijet

Comment

Какво масло за скоростна кутия на 33 1.4I ?

Здравейте, за да не отварям нова тема реших да използвам тази. От скоро имам 33-ка 1.4i 94г, това ми е първа кола и съм страшно доволен от нея, самоче трудно свиквам със скоростите. Когато включвам на първа почти винаги се чува едно леко хъркане като хрупане , на задна е същото положението а пък когато примерно съм с по-висока скорост от колкото е нормално за втора предавка като се опитам да включа втора и стърже много силно и трява да намаля коростта преди да я включа. Въпроса ми е това нормално ли е, има ли нещо развалено по скоростната кутия или трябва да сменя маслото ? Какво масло ще ми препоръчате ?
                    Благодаря ви предварително за отговорите !
                    33 1.4i 94` Trofeo

Comment

Re: Какво масло за скоростна кутия на 33 1.4I ?

Първоначално публикувано от Ralf
                      Здравейте, за да не отварям нова тема реших да използвам тази. От скоро имам 33-ка 1.4i 94г, това ми е първа кола и съм страшно доволен от нея, самоче трудно свиквам със скоростите. Когато включвам на първа почти винаги се чува едно леко хъркане като хрупане , на задна е същото положението а пък когато примерно съм с по-висока скорост от колкото е нормално за втора предавка като се опитам да включа втора и стърже много силно и трява да намаля коростта преди да я включа. Въпроса ми е това нормално ли е, има ли нещо развалено по скоростната кутия или трябва да сменя маслото ? Какво масло ще ми препоръчате ?
                      проблема е обсъждам много пъти ма хайде пак ще подшушна някои неща Значи нещата стоят така:по рождение тия скоростни кутии са малко келави и синхроните заминават,обаче,предлагам ти да си прегледаш лостовата система -тампони,втулки,луфтове и т.н.,прегледай и луфта на педала на съединителя на залавното му място към рамката на сервото и щифта на вилката към помпата.Също така ще ти предложа да се научиш(ако вече не си) да сваляш скоростите с междинна газ(но подаваш газ на неутрално и пуснат съединител) ще забележиш че хъркането ще изчезне,не завинаги но поне ще го налалиш до минимум,маслото можеш да го смениш че не се знае кога за последно е сменявано.Успех и задължително след тези процедури се похвали как е поведението

Comment

Re: Какво масло за скоростна кутия на 33 1.4I ?

Първоначално публикувано от Ralf
                        А според мен най лесния начин е да се ремонтира цялата и тогава няма да имаш ядове на нито една скорост.Ремонта на лостовата система е задължителна
                        0899832271 Сашо

Comment

Здравей

При мен също го има този проблем (при първа и задна скорост - докато влезнат ХРУПА като на москвич) не е голяма болка. Дразнещо е, но се свиква .... Незнам след евентуален ремонт , колко изкарват , както и цената.Нека колегата Lisan каже , дали си заслужава този ремонт. Поздрави.
                          Алфа 33 - 1.4 I.vE.ta BOXER - 92г - изгубена завинаги
                          Мерцедес С180

Comment

Да , определено това си е хронична "болест" на 33-ките,но тя е от тези болести с които се живеее 100 години(най-малко)
                            И при мен го има абсолютно същия проблем.Аз обаче съм им намерила цаката как да ги включвам така ,че да не се получава това"прихрупване".Знам , че си е строго специфично настроението на скоростите при всяка 33 -ка, но ето го моя конкретен вариант :
                            -Първа я включвам много бавно и лоста го вкарвам плътно в ляво.
                            -За задна по същия начин само че лоста плътно в дясно (ако случайно усетя, че няма да захапе от първия път(за задна става въпрос)и включвам първа, после задна и всичко заспива) Може да изглежда леко сложно на пръв поглед, но всъщност е супер елементарно и се свиква лесно и после няма никакви проблеми

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                            Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr
                              Да , определено това си е хронична "болест" на 33-ките,но тя е от тези болести с които се живеее 100 години(най-малко)
                              И при мен го има абсолютно същия проблем.Аз обаче съм им намерила цаката как да ги включвам така ,че да не се получава това"прихрупване".Знам , че си е строго специфично настроението на скоростите при всяка 33 -ка, но ето го моя конкретен вариант :
                              -Първа я включвам много бавно и лоста го вкарвам плътно в ляво.
                              -За задна по същия начин само че лоста плътно в дясно (ако случайно усетя, че няма да захапе от първия път(за задна става въпрос)и включвам първа, после задна и всичко заспива) Може да изглежда леко сложно на пръв поглед, но всъщност е супер елементарно и се свиква лесно и после няма никакви проблеми
                              Ти го изкара че караш нещо подобно на трамвай два пъти на зад,три пъти на пред,повдигаш и буташ Това не е каране а мъка За да няма такива изпълнения трябва ремонт скорости, лостова система и хубав съединител
                              0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от _Krasi
                                Здравей

При мен също го има този проблем (при първа и задна скорост - докато влезнат ХРУПА като на москвич) не е голяма болка. Дразнещо е, но се свиква .... Незнам след евентуален ремонт , колко изкарват , както и цената.Нека колегата Lisan каже , дали си заслужава този ремонт. Поздрави.
                                При твоя вариант 170лв,иначе 250лв,сваляне качване,части,масло и нови семеринги.Ремонта на лостовата се заплаща допълнително
                                0899832271 Сашо

Comment

Working...
                                X